Back to top

Un altre falcó abatut d’un tir a Menorca

El falcó després de ser operat
Radiografia on s'aprecien els perdigons i la fractura a l'ala

Ha tornat a passar. El GOB ha denunciat al SEPRONA, a Medi Ambient i al Servei de Caça del Consell Insular l’ingrés al Centre de Recuperació de Fauna d’un falcó ferit amb escopeta. Pràcticament cada any ingressen animals protegits víctimes de caçadors desaprensius. És feina de tots intentar individuar aquesta minoria incívica i acabar amb aquesta pràctica vergonyosa.

Es tracta d’un falcó femella jove, trobat a la vora de la carretera a l’altura de Ferreries, amb una ala fracturada. Quan es va reconèixer l’animal, es va veure que la fractura havia estat causada per l’impacte d’una escopeta de cartutxos. A la radiografia s’observen alguns perdigons allotjats al cos. El falcó s’ha operat i esperam que es pugui recuperar adequadament.

Malauradament no és un cas aïllat. Cada any arriben al Centre de Recuperació animals protegits als que s'ha disparat, el què és increïble en una illa on es presumeix de tenir una sensibilitat especial pel medi ambient. Seran una minoria els caçadors que fan aquestes salvatjades, però fan molt de mal. Pel que animam a que si algú té informació sobre aquest cas, o qualsevol altre, que ho comuniqui. Per la nostra part ho hem denunciat a les autoritats competents per a que ho investiguin i apliquin les sancions previstes per la llei.

Comentaris

caça

Si tota la raó Octavi, però encara es donen permisos per caçar!!!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.