Back to top

Presentació

El GOB (Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) és una associació ecologista sense ànim de lucre que treballa a les Illes Balears des de l'any 1973. La secció insular de Menorca es va crear el 1977 i actualment té més de 1.500 socis. També té seus a Mallorca, Eivissa i Formentera.

El seu objectiu bàsic és ajudar a assolir una economia realment sostenible, el que implica necessàriament fer compatibles les activitats humanes amb els valors ambientals

El GOB és una organització no governamental, independent des del punt de vista polític i econòmic. Els seus càrrecs directius no són remunerats, i les seves activitats es porten a terme gràcies a la col·laboració de molts voluntaris, que fan possible el funcionament de diferents projectes, com són el Centre de Recuperacio de Fauna Silvestre, el Viver de planta autòctona, el Programa d'Educació Ambiental per a escoles i adults, el projecte de Custòdia Agrària, amb acords amb més de vint finques agrícoles de l'illa, etc.

La seva aposta és participar des de l'àmbit de la societat civil per tal de reforçar la democràcia i exercir el dret de les persones a opinar i a prendre part en aquells aspectes relacionats amb la temàtica ambiental. En aquest sentit, es realitzen tasques de seguiment de les problemàtiques i s'incentiva la construcció d'alternatives viables.

L'associació procura mantenir un finançament molt diversificat, a fi que mai es puguin condicionar els seus posicionaments. Les fonts habituals d'ingressos són l'aportació de quotes d'associats, els donatius, la comercialització de productes divulgatius i la prestació de serveis dedicats al medi ambient.

El GOB és una entitat declarada d'Utilitat Pública en consell de ministres. Ha rebut diversos reconeixements, tant d'empreses privades com d'administracions públiques, entre els que podríem destacar el Premi Internacional d'Agències de Viatge Alemanya DRV de 1990, el Premi Internacional TUI de 1996/97, el Premi Nacional de Medi Ambient de 1997, la Medalla d'or de les Illes Balears de 2002, o el Premio Fundación BBVA a las actuaciones en conservación de la Biodiversidad de 2007.

El GOB s'enorgulleix d'haver contribuït al llarg d'aquests anys a la preservació d'espais naturals de Menorca, com l'Albufera des Grau, Macarella, cala en Turqueta, el Camí de Cavalls o el barranc d'Algendar, que ara són el principal reclam i actiu de la indústria turística de Menorca. I per tant el GOB reclama poder ser present en tots els àmbits de discussió sobre el present i el futur econòmic de Menorca, després d'haver-se contrastat la seva visió econòmica de futur i una solvència que poques altres entitats poden demostrar.

Si vols saber més sobre els nostres valors, el nostre treball i l'estructura de l'organització mira aquesta presentació.

AdjuntMida
PDF icon Presentació del GOB Menorca2.42 MB