Back to top

La camiseta de La Menorca Que Estimam

Un ullastre carregat de topònims de l'illa, en un dia de tramuntana, és el símbol escollit per les camisetes de la campanya en defensa del territori.

L'ullastre adaptat a resistir les inclemències, que aguanta el fort vent del nord i les grans quantitats de sal, és una bona imatge de la capacitat de la gent que estima Menorca per aguantar les envestides d'aquells que han intentat i intenten malbaratar els seus paratges.

L'arbre acull a les seves branques una gran quantitat de topònims representatius de l'illa: Algendar, Binigaus, Tirant, Macarella, Fustam, Cavalleria, Pregonda, Rafalet, Punta Nati, El Pilar, Favàritx, Calascoves...

La il·lustració és obra de Carles Alberdi, i servirà per confeccionar unes camisetes amb una doble funció: d'una part, ampliar els efectes de la campanya en defensa del territori que el GOB està duent a terme; de l'altra, aconseguir fons per sufragar les despeses d'aquesta iniciativa i preparar un front jurídic en defensa dels espais naturals.

Les camisetes es vendran demà divendres, dia 22, al local del GOB de Ciutadella (Carrer de Maó, 38), a partir de les 12:30 h.

En el local del GOB a Maó (Camí des Castell, 53) hi seran a partir de dilluns dia 25.

Animeu-vos a adquirir la vostra camiseta (hi ha format per home i per dona) i passeu l'avís a les vostres amistats.

Comentaris

Camiseta

Estic fora de menorca i m'agradaria poder tenir sa camiseta. Hi ha alguna manera per poder fer-ho?

Camisetes

Les persones fora de Menorca interessades en l'adquisició d'una o més camisetes heu d'enviar un correu a botiga@gobmenorca.com i ens posarem en contacte. Com que hi hauran despeses de transport, és recomanable ajuntar-se amb altra gent interessada per així disminuir el sobrecost. El preu de venda de la camiseta és de 12 euros (més les despeses de transport, que dependran del lloc on s'hagin d'enviar).

Qui estima Menorca estima també la seva llengua

M'imagín que ja no hi ha res a fer, però a part del territori també cal protegir la llengua dels atacs que pateix. En aquest cas, els topònims són molt significatius. Per açò me fa mal als ulls veure mal escrit el nom de Calascoves (que hauria d'escriure's així). Així i tot, la samarreta és molt polida, com les accions previstes a favor de la Menorca que estimam, en les quals participaré en la mesura del que sigui possible.

Topònims

Calascoves? Cala en plural és 'cales', llavors tenim cales coves.... Calescoves, d'on treus que ha de ser escrit amb una 'a'?

Cales Coves

Des des meu punt de vista, no crec que s'autor hagi volgut posar "Calescoves" ni "Calascoves" senzillament ha posat "cales" i "coves" com a noms comuns i naturals de Menorca (no com a topònims). Si no ses dues paraules anirien juntes i coves no aniria en majúscula, que és com està a sa il·lustració. D'altra banda, a Menorca hi ha molts noms propis on s'entreveu un possible plural amb 'a' (per exemple, Casasnovas). Crec que són ses restes d'una època lingüística sense normes ortogràfiques i en què, conseqüentment, sa gent ho escrivia tant amb 'a' com amb 'e' (d'aquí es resultat de dos llintages: Sintas vs. Sintes). Tanmateix aquesta dicotomia ja està fossilitzada en aquestes paraules i s'hauria d'estudiar a fons.

camiseta

Seré a Menorca a partir del 14 de juliol, on puc comprar la camiseta? Gracies.

Samarreta

Bon dia. Nosaltres anirem a Menorca el 6 de juliol. Es podrà comprar la samarreta dissabte 7/7? o a l'agost?

Tenim talles a partir de la S

Tenim talles a partir de la S per a dona i de la M per home però es poden fer per a fiets/fietes per encàrrec. En tot cas podeu fer l'encomana a botiga@gobmenorca.com

Calascoves

En resposta al comentari de "Estimador de Menorca" vull dir que el topònim normalitzat i acceptat és "Calascoves" escrit tot junt. El mateix passa amb "Calasmorts" i "Calaspous". El que més em sorprèn, però és que "Calespiques" també ho escriuen junt però amb "e". Coses de filòlegs...

Origen del topònim Calascoves

Aquest topònim es forma per algutinació (amb síncopes, és a dir, pèrdues d'algunes parts dels elements que s'aglutinen, en aquest cas els articles). Originalment, el nom no aglutinat d'aquest indret era cala de les Coves, una cala en singular amb coves en plural. En ajuntar-se els components del topònim, aglutinar-se, passa el que comenta el filòleg menorquí Juli Moll: "En els casos de Calascoves o Calaspiques o Calasfonts, els En els casos de Calascoves o Calaspiques o Calasfonts, els primitius són, respectivament, Cala de ses Coves, Cala de ses Piques i Cala de ses Fonts. L’únic que resta de l’article ses és -s o -es. Com que es coincideix amb la forma de l’article masculí i el nom que ve després no és masculí, no queden altres grafies viables que les aglutinades Calascoves, Calaspiques i Calasfonts (igualment que en el cas de Calasmorts, descartam Calescoves, Calespiques i Calesfonts etc. perquè aquestes grafies indueixen a l’error de creure que cadascun d’aquests noms es refereix a més d’una cala)." Malauradament, als filòlegs encara ens queda molta feina a fer damunt un patrimoni al qual s'ha fet molt de mal.

Punts de venda previstos:

Punts de venda previstos: Maó: Molí del Rei, al Camí des Castell, 53 -de dilluns a divendres de 9 a 15 i de dilluns a dijous de 17:30 a 20 h, a l'agost capvespres tancats- Ferreries: Centre de la Natura, al carrer Mallorca s/n de Ferreries -de dimarts a dissabtes de 10:30 a 13:30 i de 17:30 a 20:30 h - a partir del mes de juliol. Ciutadella: local del GOB a Ciutadella, al Camí de Maó, 38 -els dimecres capvespres de 18 a 20 h-

samarreta

Si donéssim l'adreça ens la podríeu enviar per correu i pagar-la al rebre-la. O bé ingressar en el compte corrent que ens diguéssiu i ens la féu arribar. De talla petites en teniu, oi?

camiseta

Tot un éxit ¡¡¡¡¡ jo vinc a Menorca i la compraré. Enhorabona ¡¡

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.