Back to top

Ja tenim la cançó de na Bresca!

Ja fa setmanes que la nostra abella, na Bresca, tresca per les tanques i les escoles de Menorca. Després de la publicació del seu conte, on hi coneixem la vida de les abelles i els problemes mediambientals que les afecten, us presentam la cançó que acompanyarà d’ara endavant les seves excursions, contacontes i aventures en general.

La cançó de na Bresca és dinàmica i fresca, alegre com la primavera, però amb un espai més amarg que vol posar en relleu els principals problemes ambientals que poden afectar els insectes: l’ús de productes químics en l’agricultura intensiva i la contaminació de l’aire derivada dels combustibles fòssils. Davant aquesta situació, na Bresca preferirà entorns més sans on les flors siguin vives i fortes, on hi hagi més biodiversitat, més música.

Na Bresca, una abella és el sisè conte de la col·lecció Animalons de Menorca. Editats pel GOB, els contes infantils són pensats també per als adults. Il·lustracions i textos bàsics animen les primeres lectures dels infants, però la informació addicional de cada pàgina il·lustra també els més adults per conèixer millor l’espècie.

Els contes i les cançons són un recurs per fer educació ambiental a les escoles infantils. Na Tris Tras la tortugueta, en Punxes l'eriçó, en Fosquet el mussol, na Mordala el cranc, en Taques el calàpet... han estat altres protagonistes de treballs educatius. Enguany la protagonista és na Bresca, una abella (Apis Mellifera).

Amb lletra d’Adrià Pons i música de Joan Carles Villalonga, han intervingut en la gravació Aurora Brullet, Àngel Orfila, Nico Saiz i Gonzalo “Gonzo” Palacios. Esperam que aquesta primavera sigui ben florida i les abelles surtin amb prou energia, estimulades pels colors de les flors i envoltades d’una terra més neta i un aire més sa.

Cliqueu aquí per escoltar la cançó!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.