Back to top

Formació per ser voluntari de cria de polls orfes

El Centre de Recuperació de Fauna necessita ajuda per atendre la gran quantitat de pollets que ens arriben en aquesta època. Cerquem persones voluntàries que puguin criar alguns d’aquests animals. Per aquest motiu hem organitzat una formació el dimarts 17 a Maó i el dijous 19 a Ciutadella per a qualsevol persona interessada en poder-nos ajudar.

La primavera és l’època de nidificació dels ocells. És normal que els pollets tan com es van fent grans arribi un moment que surtin del niu, sense encara poder volar ni alimentar-se per ells mateixos. Quan això passa al medi natural, els pares segueixen alimentant i tenint cura d’aquests pollets. Per tant mai hem de recollir un pollet en aquest cas, perquè encara que no els veiem segur que els pares l’estan criant. Diferent és el medi urbà. Aquí els pollets que surten del niu moltes vegades corren perill de ser atropellats o capturats per animals domèstics. Per tant aquí sí que hem de valorar si per a que sobrevisquin és millor recollir-los.

Una de les principals causes d’ingrés al Centre de Recuperació de Fauna són pollets d’espècies que crien dins les nostres poblacions i que han anat a parar al carrer o algun pati amb animals domèstics. Es tracta de vinjoles, pardals, mussols i altres espècies que conviuen amb nosaltres. L’atenció a aquests pollets du molta feina, i per això comptam amb la important col·laboració de persones voluntàries que adopten algun d’aquests animals i el crien a ca-seva, fins que està en condicions de ser alliberat. Per fer aquesta feina es necessita una formació, i l’equip del Centre tutela en tot moment la feina d’aquestes persones voluntàries.

El dimarts 17 a Maó i el dijous 19 a Ciutadella, a les 19 h, farem una formació per explicar a qualsevol persona interessada com és aquesta feina, amb la finalitat de captar més voluntaris de cria. A Maó serà a la nostra seu, al Camí des Castell 53. A Ciutadella tindrà lloc al nostre local al Camí de Maó 38. No és necessari apuntar-se.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.