Back to top

Sostenibilitat

El parallamps de la massificació

Les creences no sustentades en dades han omplert la trajectòria de la humanitat. Quan a la nostra societat s'instal·la una determinada teoria, sol costar donar-li la volta, per molt que les evidències siguin aclaparadores. La història dels parallamps recorda una mica el debat sobre la massificació turística i les seves conseqüències.

Les llibertats causals

totalnewsagency.com

Que la impressió que rebem de les coses depèn del costat que les mirem, és una qüestió que pot semblar evident, però que no ho és en absolut en determinades situacions.

De la banda de les evidències, qui vengui a Menorca el mes de febrer, trobarà poca vida al carrer, dies curts i sovint ventosos. Amb arbres sense fulles, bars tancats, camps verds i platges a plena disposició.

A Ferreries, firma la ILP a Cas Vesins

On pots firmar

Hi queden poques setmanes per signar la ILP Avui Per Demà, una llei que pretèn que es tengui en compte el benestar de les generacions presents i futures en les normatives i projectes que s'aprovin. Ara també es pot signar a Cas Vesins de Ferreries, a més de tots els punts ja existents a altres poblacions de Menorca. Pot firmar qualsevol persona censada a les Illes Balears major de 16 anys.

Agafar el tren

Obres de consolidació d'hotel en primera línia a la platja de Sant Tomàs (2022)

Les disjuntives entre diferents opcions són una constant a la vida. Resoldre quin camí s'agafa entre les bifurcacions que sorgeixen, va sempre acompanyat d'incerteses, perquè no duen un plànol concret que mostri el destí on ens portaran. Però, no ens enganyem, no podem aplicar l'alternativa de no decidir. Estem avançant i agafarem una o altra senda, amb les conseqüències corresponents.

Camins per la mar

Imaginem una planta antiga que va abandonar el mar primigeni i va aprendre a respirar i a viure sota la sequera de la vida terrestre. L'itinerari evolutiu la va portar a fer flors i fruits. Però encara noves circumstàncies en els llargs períodes viscuts sobre el planeta, l'empenyerien a tornar a viure al mar. Un viatge d'anada i retorn que confereix condicions especials.

Dilluns 25, vine al Ple que aprova la Llei de la Reserva de Biosfera

Després d'uns dies de negociacions, finalment el pròxim dilluns, dia 25, a les 10 h, s'ha d'aprovar la Llei de la Reserva de Biosfera, un eina bàsica perquè Menorca pugui avançar en temes que fins ara no s'han resolt.

És important que la gent menorquina mostri el seu suport al text de la Llei, que s'aprova com a proposició i que s'envia al Parlament per la seva discussió i aprovació definitiva.

Pàgines