Back to top

Divendres 24, cantada pel clima

Economia rosquilla o donut, que contempla les necessitats i els límits

En el marc de la convocatòria internacional a favor del clima, a Menorca s'ha organitzat una cantada participada i la lectura d'un manifest. El divendres 24, a les 19 h al pati posterior de Sant Francesc de Maó i amb la música de Bella Ciao, es cantarà una lletra adaptada a l'illa.

La Plataforma de Menorca pel Clima ha decidit organitzar aquesta activitat sota el lema "El Planeta i Menorca deim prou". Prou a la contaminació de l'atmosfera amb gasos d’efecte hivernacle que està escalfant el planeta, Prou a la contaminació de la mar amb plàstics, Prou a l’esgotament de recursos naturals, Prou al malbaratament d’energia.

Els científics asseguren que queden menys de 10 anys per evitar el punt de no retorn. El mes de novembre a Glasgow, Escòcia, se celebrarà la COP 26 que ha de definir, en mesures molt concretes, l’acord de Paris on tots els països del món se van comprometre a evitar que la temperatura del planeta no pugi més de 1.5 graus. Aquesta vegada s’han de fer les coses bé, és la darrera oportunitat.

Tenim el diagnòstic i coneixem les solucions. Cal actuar ja.

I Menorca s’ha de sumar en aquesta lluita per la sostenibilitat. Hem d'aplicar a nivell local les solucions que han d'ajudar al canvi global. Tenim encara molts reptes per resoldre. Tenim les reserves d’aigua potable al límit, tenim la imperiosa necessitat de revisar la capacitat d’acollida turística i calen mesures per no superar la capacitat de càrrega.

Aquest divendres a Maó, cantarem el Bella Ciao en versió adaptada per reclamar passar urgentment a l’acció. Es recomana apuntar-se prèviament a la web de la Plataforma de Menorca pel Clima, on també es pot trobar la lletra: www.menorcapelclima.org

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.