Back to top

Dissortadament, no hi ha acord territorial

No hi ha flors. Hi ha senyal d'alarma i de necessitat de barrar el pas

Com molta gent haurà deduït, la nota publicada ahir era una ficció. Segons el costum que va deixar a Menorca l'època  del segle XVIII, el Dia dels Innocents es celebra aquí l'1 d'abril. El GOB s'ha volgut afegir enguany a una pràctica habituals en els mitjans de comunicació menorquins. Demanam disculpes si qualcú s'ha pogut sentir enganyat.

De tota manera, no deixa de ser una llàstima que el que es deia a la nota de diumenge no sigui una realitat. Creim sincerament que seria molt positiu, en els aspectes socials, ambientals i econòmics, que hi hagués reaccions com les que proposàvem.

Seria molt més adequat que Menorca apostàs per una economia basada en l'energia solar i els aliments diferenciats que no en l'especulació urbanística, com sembla que es vol fer. També seria bo apostar per anar creant una oferta turística que no impliqui la necessitat d'un milió anual de turistes, com requereix ara el model de sol i platja.

Representaria un canvi substancial, així mateix, que s'optàs per explicar l'estreta relació de la posidònia amb les platges en tost de voler eliminar constantment un element natural, o que es posàs en valor l'atractiu i la diversitat de plantes que bordegen les carreteres, en tost de fer esforços per poder tornar a fumigar-les amb productes tòxics.

Es rebria amb molta satisfacció, en fi, que el conseller de Territori, Cristóbal Huguet, apostàs per obrir una participació ciutadana a l'hora de fer grans canvis en l'ordenació territorial. Que ho fes amb un llenguatge entenedor i no de manera críptica i fugissera. Que no s'atribuís competències unipersonals i que aplicàs transparència a la seva gestió. En definitiva, que no volgués passar a la història com la persona que ha fet retrocedir greument la protecció d'una illa que ha treballat molt per conservar-se.

El dia 2 d'abril ja s'han de tornar dir les coses com realment són. L'equip de Santiago Tadeo, o no ha entès la reforma territorial que ells mateixos proposen, o s'ha plegat als interessos d'uns pocs grups de pressió. Cap dels dos cassos són acceptables en democràcia. Avui és dia de tornar a demanar coherència amb la declaració de Reserva de Biosfera.

I de recordar que, dimarts fosquet, dia 3, a les 20.15h es celebra al Molí del Rei un acte informatiu per conèixer el fons i la forma amb que aquest equip de govern està actuant.

Comentaris

Es trenc

desgraciadament la realitat va davant de la ficció i avui surt al diari lo de la desprotecció de ES TRENC tot un simbol de resistència contra el ciment a les Balears, a que esteim esperant per sortir al carrer a cridar ben fort "QUE VOLEN AQUESTA GENT"? no es temps pels ingenuos i si per la gent d'acció.

Sí que es una pena.

Reconozco que he sido una pobre inocente. De todas maneras es increíble que los mandatarios de Menorca no apuesten por la sosteniblidad de la isla , por un turismo de calidad, con todo lo que ya se sabe sobre los modelos turísticos que nos rodean en las costas levantinas , catalanas, en las isla vecinas etc..donde destrozar el medio ambiente es sinónimo de pobreza en todos los sentidos . Como reserva de la biosfera tendríamos más futuro , pero una reserva que sea real, donde la prioridad sea mantener la naturaleza sana, donde la biodiversidad sea un ejemplo en esta isla y la sostenibilidad nuestra mejor opción.

Si no se apuesta por otro

Si no se apuesta por otro modelo es porque no hay ideas nuevas. Fueron propulsores del boom immobiliario, uno de los grandes causantes de nuestra crisis particular, y ahora pretenden afrontar esta situación ofreciendo aquello que nos llevó a esta situación. La España de pandereta es esta...

Quina badada!

massa bó per ser veritat, semblava que això anava a ser una democràcia inclòs per el nostre territori...

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.