Back to top

Conèixer la natura des de la finestra

Coa-roja. Molt freqüent a l'hivern. Ara ja estan partint.
Pardal, mascle. L'ocell urbà per excel.lència, present tot l'any.
Parella de pardals, davant el forat de bastida on arrangen el niu
Rupit. Molt freqüent a l'hivern. Hi ha sospites que algun queda a criar.
Titina o titeta blanca. També migren al nord en aquests moments
Mascle de busqueret cap-negre. L'ull vermell i ben envoltat de negre.
Mascle de busqueret de capell. Res de vermell a l'ull, i sense negre a la part de baix.
Femella de busqueret de capell. Tons marronosos i no negres. li encanten les flors.
Ull de bou. Petit i verdós, amb el bec prim. Un altre que se'n va.
Caderneres. Amigues rialleres i acolorides.

Et convidam a observar i a compartir les observacions d'ocells que podem veure des de les cases on actualment ens trobem confinats. Es poden descobrir moltes coses interessants, simplement posant atenció a la natura que ens envolta.

Des de la finestra, es poden detectar moltes espècies d'aus que van i venen. Algunes posades a les cases properes, d'altres volant entre carrers o a la part més alta. Si ens envies una fotografia, petit vídeo o algun comentari descriptiu, anirem publicant a les xarxes socials (Facebook i Instagram) les informacions necessàries per a conèixer millor aquests companys d'entorn.

En aquests dies on les condicions de vida ens han canviat radicalment, molta gent busca entreteniments. Això es una oportunitat per a fixar-nos en coses que quotidianament ens passaven desapercebudes. Aprofita per a descobrir els ocells que l'entorn urbà.

De fet ara és una època de canvi. Estan partint les espècies hivernants. Pot ser encara teniu la sort de veure algun rupit, coeta-roja o titina blanca. I estau a l'aguait, perquè estan començant a arribar les oronelles, vinjoles i vinjolites. Pot ser teniu la fortuna de tenir algun niu a la vista. Podreu seguir els festejos de les parelles, i les feines de la seva construcció o reparació. Entre els arbustos dels jardins no us serà difícil descobrir els busquerets, o els darrers ull-de-bous que també parteixen ara cap el nord. Fixau-vos que de la família dels coloms no només tenim el domèstic dins poble, sinó que de cada vegada hi ha més tórtores turques i també tudons, sobretot a zones amb pins. Els tords negres també han anat a més. De tant en tant veureu passar un grup de caderneres emetent cantarelles. I no deixeu d'estar atents al cel. Hi veureu ocells més grossos. Altre que gavinots, segur que arribareu a veure algun milà, soter o fins i tot miloques.

Envia'ns les teves fotografies, petits vídeos o comentaris a info@gobmenorca.com i segueix les nostres xarxes socials per a saber més coses d'aquests vesins no humans.


 

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.