Back to top

Via judicial als hotels de Son Bou. Ajuda i reenvia.

El GOB inicia la via del contenciós administratiu contra la pretensió d'ampliar encara més l'impacte estètic dels dos grans hotels de Son Bou. L'Ajuntament d'Alaior va aprovar una agrupació de parcel·les que usa zones verdes com si fossin edificables.

No sembla lògic que, en el temps que estem, els grans hotels dels anys setanta mantenguin les mateixes places i augmentin el volum dels seus edificis en primera línia de mar. Així no es desestacionalitza. Així es massifica i es degrada la imatge de l'illa.

Les despeses judicials s'estimen en uns 14.000 euros. El nostre primer objectiu és aconseguir-ne 7.000 € per poder iniciar el procés. Podeu ajudar a fer viable la iniciativa fent les vostres aportacions per les següents vies:

  • Transferència: ES35 2056 0012 2710 0140 3920

  • Targeta bancària o Paypal: clicant aquí

En el concepte, poseu Son Bou.

En 2017, l'empresa Melià International va presentar un projecte de "modernització" dels hotels Milanos Pingüinos de Son Bou, que tenen dotze plantes. Es tracta d'un dels edificis més impactants que s'han construït al litoral menorquí.

Analitzant el nou projecte, el GOB va poder constatar que la idea era incrementar l'efecte pantalla que aquestes edificacions ja impliquen sobre la platja. (vegeu il·lustració adjunta). Es retoquen uns cantells però mantenen l'alçada de les torres i afegeixen cinc plantes a les construccions laterals.

Les converses amb l'empresa per reconduir la iniciativa a una intervenció més adequada als temps que vivim no van donar fruit. De manera que es va consultar l'expedient antic dels hotels, construïts als anys setanta.

D'aquesta consulta es va comprovar que mai s'havia complert amb la dimensió de la parcel·la a què estava condicionada la llicència. Això deixa l'edifici en condició d'il·legalitat i no es pot modernitzar a menys que s'adapti a les condicions urbanístiques actuals, que són de planta baixa més dos.

Com a resposta, els promotors van presentar una altra iniciativa, consistent en segregar i agrupar les parcel·les properes, amb l'objectiu de poder disposar d'una extensió de terreny suficient per complir amb el Pla General d'Alaior.

Quan el GOB va voler veure la nova documentació aportada, l'Ajuntament d'Alaior s'hi va negar. Només s'hi va poder accedir una vegada concedida la llicència d'agrupació de parcel·les.

Consultada la documentació, es va constatar que s'havien agafat zones verdes com si fossin edificables. També es donava per bona la parcel·la resultant encara que els metres quadrats no arribaven als requerits pel Pla General.

El GOB va formalitzar un escrit davant l'Ajuntament demanant la revisió de llicència. Usar zones verdes com edificables està catalogat com a falta molt greu a la Llei d'Urbanisme.

Però han passat els mesos i l'Ajuntament no ha contestat. Ara ja s'entén que opera el silenci administratiu i només queda la via del contenciós.

L'entitat ha acordat tirar endavant aquesta via judicial, perquè el projecte final és molt impactant, perquè s'ha obstaculitzat la transparència en la documentació pública, perquè s'estan usant zones verdes com si fossin edificables i perquè es dóna per acceptada una parcel·la que no arriba al mínim exigit pel planejament municipal.

Si voleu ajudar a combatre aquesta manera de fer urbanisme, ho podeu fer per alguna de les següents vies:

  • Transferència: ES35 2056 0012 2710 0140 3920

  • Targeta bancària o Paypal: clicant aquí

També agrairem que doneu difusió a aquest comunicat reenviant l'enllaç. Moltes gràcies.

Comentaris

Son Bou Hotels

Grande no es bello y está en total contradicción con el objetivo de Menorca de mantener su estatus de Reserva de la Biosfera y lograr la aprobación de Patrimonio de la Humanidad. ¿No aprenderán los ayuntamientos de Menorca de los errores cometidos en Cala Galdana? Tenía suficientes hoteles a fines de la década de 1980. Luego permitieron que se destruyera un bosque de pinos prístino para construir más hoteles. El complejo ahora está totalmente abarrotado en el verano, demasiada gente, no hay suficientes espacios de estacionamiento y ¡demasiada parte de la playa asignada a hamacas y sombrillas en concesión! Hace dos años, cuando remé por Menorca en un kayak, realmente puedes ver lo horribles que son estos grandes y grotescos edificios de hormigón y que restan valor al entorno natural del campo. Si se realizan cambios, debe ser para reducir la altura de los hoteles y restringir la huella de los hoteles, no para aumentarlos. Buena suerte GOB con su campaña para detener a estas personas que tienen un desprecio total por la sostenibilidad a largo plazo de la isla y solo están interesadas en las ganancias a corto plazo. Saludos

Hotel Son Bou

Me hubiera gustado que les obligarán a demoler los, pero si eso no es posible ( no comprendo porque no ) como minimo disminuir su altura. Pero no, ahora quieren ampliar y seguir con la misma altura. Y se va a permitir? No

Son Bou

No me gustan los dos enormes hoteles de la playa de Son Bou. Y menos que los amplíen!

Son Bou

Es completament irracional ampliar les places hoteleres no solament a Son Bou, sinó a tota l'illa, ja que no hi ha prou infrastuctures.

Son Bou

Should have been demolished and relocated years ago as discussed. They are an absolute blot on an otherwise beautiful beach.

Ajuntament d'Alaior ó Batle d'Alaior

Es batlle i el consistori de l'ajubtament d'ALAIOR auria de ser el màxim responsable i auria de pagar les despeses d tota aquesta endemesa. Coincidències q el tema de Cesgarden també va ser per els consistori de l'Ajuntsment d'Alaior i q pagam ses conseqüències tots els menorquins. Qui la fa la paga

No a fer més grans els hotels!

I diem NO i tot segueix ...Menorca sense aigua, sense platges tranquiles, treient la Poseidonia que no agrada, anant a velocitats d'autopista i .... Menorca, quina tristesa! I si, gracies GOB, si ho aconsegueixes i gracies també per fer la feina que hauria de ser feina de tothom

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.