Back to top

Primera caminada in-SOS-tenible, contra la massificació nàutica

A Menorca hi ha un projecte per duplicar la zona de mar destinada a duplicar el port esportiu d'Addaia. Però també hi ha la previsió de construir marines seques, que som com nínxols de barques, a Cala Molí, as Mercadal i a Cala en Busquets, a Ciutadella. Igual que està previst omplir de barques la zona de Cala Figuera, a Maó.

També es preveu ampliar aparcaments o rampes, perquè més barques es puguin fer a la mar, a la Colàrsega de Ciutadella, a l'entrada de Fornells, as Grau, a Cala Teulera de Maó, a Sant Tomàs...

Tenim una illa cada vegada més saturada de barques durant la temporada, tenim un estudi de capacitat de càrrega espaial que marca un límit, tenim unes dades oficials que mostren que fa anys que estem superant aquest límit, però continuam mantenint la expectativa d'un munt d'intervencions sobre el territori destinades a augmentar el nombre de barques.

Si fem les coses així, no ens ha d'estranyar que tinguem massificació, que Menorca perdi la imatge d'illa ben conservada o que les praderies de posidònia es vagin degradant en tost de recuperar-se.

Aquest va ser un dels missatges concrets del Manifest que es va llegir ahir diumenge, dia 25 de setembre, a la primera caminada de la campanya "La Menorca In-SOS-tenible", que s'anirà duent a terme al llarg d'aquesta tardor i hivern.

Malgrat la forta tempesta que va fer tot el vespre anterior, i que la carretera per anar a l'Arenal d'en Castell estava tallada des de ponent fins Alaior, encara hi va haver un bon grup de gent amb coratge, d'unes 150 persones, que va participar d'aquesta primera caminada, on no hi van faltar algunes disfresses i moltes ganes de canviar la dinàmica de massificació que està vivint Menorca en els darrers temps.

Us convidam a llegir el Manifest que trobareu adjunt a la notícia.

Apunteu a les vostres agendes la cita per la pròxima excursió: serà el diumenge 23 d'octubre i estarà centrada en la problemàtica de la sobreexplotació dels aqüífers.

Seguiu les notícies que s'aniran publicant. Si encara no esteu subscrits a la llista, ho podeu fer clicant aquí.

Comentaris

Insostenible

Me sap greu però no veig poder assistir per una lesió al genoll que m'obliga a dur genollera i caminar amb una garrossa. Rebeu tot el meu suport

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.