Back to top

Signa aquesta ICE per salvar les abelles

El 30 de setembre acaba el termini per a signar aquesta Iniciativa Ciutadana Europea que reclama la protecció dels pol·linitzadors. És el moment de fer-ho a través del següent enllaç:  https://www.savebeesandfarmers.eu/spa/

Un grup de ciutadans, al qual s’han anat unint més de 200 organitzacions d’arreu d’Europa – entre  elles el GOB Menorca –,  va iniciar una ICE per demanar a la Comissió Europea que elimini gradualment els plaguicides sintètics d’aquí a 2035, restauri la biodiversitat a les zones agrícoles i recolzi els agricultors en transició cap a un model sostenible.

Una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) és l’instrument legal que tenim els ciutadans de la Unió Europea per a participar activament en el desenvolupament de lleis i polítiques europees. Per a tramitar-se requereix la recollida de 1.000.000 de signatures. Actualment s’han superat les 730.000, i durant aquest darrer mes és imprescindible fer un darrer esprint per recollir les que manquen. Per això us convidem a tots a signar-la i a fer córrer la veu entre els vostres contactes.

En el marc del Pacte Verd, la Comissió Europea va establir reduir l’ús de pesticides en un 50%. La indústria productora de pesticides, els seus aliats en el Parlament Europeu i alguns governs nacionals estan fent perillar aquest objectiu històric. El motiu d’impulsar una ICE és per assegurar-nos que el dret a la nostra salut i la del planeta s’imposa als lobis d’aquests sectors.

Les propostes d’aquesta ICE són tres:

  1. Eliminar gradualment els plaguicides sintètics a l’agricultura de la UE en un 80% d’aquí a 2030, començant pels més perillosos, i en la seva totalitat d’aquí a 2035.
  2. Restaurar els ecosistemes naturals de les zones agrícoles per a que l’agricultura es converteixi en un vector de recuperació de la biodiversitat.
  3. Reformar l’agricultura donant prioritat a l’agricultura de petita escala, diversa i sostenible, recolzant les pràctiques agroecològiques i ecològiques, i permetent tant una formació independent formada per agricultors com la investigació sobre l’agricultura lliure de plaguicides i transgènics.

Com que es tracta d’un instrument legal, en signar la ICE se us demanarà que introduïu dades com el DNI i la data de naixement. S’han d’omplir per donar validesa legal a la signatura i que aquesta es tingui en compte a l’hora de fer el recompte. El vostre nom s'ha d'escriure igual que figura al vostre DNI.

Us animem a aconseguir entre tots que setembre sigui el mes on la biodiversitat i la salut s’acabin imposant als interessos econòmics d’uns pocs. Signa aquí perquè això sigui així.

Comentaris

Just una nota, si ets anglesa

Just una nota, si ets anglesa no pots firmar no surt opció per sa meua nacionalitat. Segurament degut al brexit. Llàstima que els vots de milers de persones no puguin comptar per millorar aquesta situació. Els animals i al conservació no tenen fronteres!!

Iniciativa Ciutadana Europea

Es tracta d'una Iniciativa Ciutadana Europea amb valor legal, és per això que només els ciutadans de la Unió Europea poden signar-la. Com bé dius, el Brexit és el motiu pel qual els ciutadans britànics no poden participar-hi.

Salvar les abelles

Ojalà es puguin salvar ses abelles, tant per sa seva mel que, efectivament, és ver que és sa més bona que hi ha, com per elles mateixes. Tenen dret a viure

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.