Back to top

Voluntariat per les tortugues marines

El passat 1 de juliol, es van alliberar les 47 tortugues marines nascudes a Sa Mesquida l’agost de 2020. Hi van participar entitats públiques i privades involucrades en el procés de posta, incubació i desenvolupament dels nounats, però sobretot persones voluntàries que durant una vintena de dies es van tornar dia i nit vigilant el niu.

Ara fa poc més d'un any una tortuga marina (Caretta caretta) va decidir pondre els seus ous a una platja de Menorca, però això va ser només el començament d'un llarg periple.

A causa de les condicions de la platja, els ous es van haver de traslladar a una localització, la platja de Sa Mesquida, on la mida i el color de l'arena feien més favorable el desenvolupament dels embrions. Tot i això, es va haver d'implementar tècniques per augmentar la temperatura del niu.

Quan ja feia quaranta-cinc dies de la posta del niu, 60 persones voluntàries de quatre entitats diferents (OBSAM, Per la Mar Viva, Menorca Preservation i GOB Menorca) van custodiar el niu les 24 hores del dia. Aquestes voluntàries van fer guàrdia durant dotze dies sense perdre l'esperança i finalment el tretzè dia, la primera tortuga va emergir. És el primer naixement documentat de tortuga marina a una platja de Balears. Durant els cinc dies següents van seguir emergint nounats del niu.

Aquestes cries de tortuga, van entrar en un programa anomenat "Head Starting" on se'ls ha estat cuidant i motoritzant a diferents centres especialitzats per mirar de maximitzar les seves possibilitats de supervivència, només una de cada deu tortugues marines sobreviu al primer any de vida. Un cop els animals van assolir el pes i talla adient, es va procedir a la seva alliberació a la mateixa platja on van veure el sol per primera vegada.

El vídeo adjunt està dedicat a totes aquelles entitats i professionals que han fet possible l'alliberació de les 47 tortugues, però sobretot als voluntaris que van custodiar el niu durant les llargues guàrdies de vespre o les sufocants hores del dia, sense elles tot això no hagués estat possible.

Comentaris

Vull der voluntària

Bon dia, al GOB Menorca tenim diversos programes de voluntariat, la tasca dependrà molt dels teus interessos, habilitats i de la teva disponibilitat. Si vols ser voluntària, entra al següent enllaç, emplena i envia el formulari i ens posarem en contacte amb tu per entrevistar-te i concretar: https://www.gobmenorca.com/fes-te-voluntari

QUIERO SER VOLUNTARIA

Hola soy una chica de 19 años interesada en ser voluntaria en la vigilia de los huevos de tortugas marinas este verano en 2022. Sé que todavía es pronto para la época pero estoy muy interesada en poder vigilarlos este año. Por cierto, me llamo Alicia. Adjunto mi correo: alitorege@gmail.com

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.