Back to top

Parcs solars i refugis de biodiversitat

Els parcs solars que s'estan projectant damunt zones rústiques de Menorca haurien de complir sempre els criteris de reversibilitat i convertir-se en espais d'acollida de la fauna silvestre. Les gestions realitzades fins ara pel GOB amb diferents promotors han tingut resposta positiva en tots els aspectes.

No anivellar els terrenys ni abocar-hi materials externs, evitar al màxim l'ús de ciment, respectar les taques antigues de vegetació superior, reduir l'impacte paisatgístic limitant l'alçada, mantenir les parets, incorporar el compromís de desmantellar totes les instal·lacions al final de la seva vida útil i altres mesures similars, ja s'han incorporat directament en la redacció dels projectes arrel de les converses prèvies mantingudes. Amb l'exposició al públic que ara s'ha fet, s'han pactat altres millores.

Els parcs solars estan destinats a ser zones tranquil·les, on hi passarà poca gent, i això pot atreure la fauna silvestre. Amb la idea de poder potenciar aquesta funció, s'ha pactat que s'habilitaran punts d'abeurament adaptats a la fauna, es fomentaran les zones amb flors per afavorir pol·linitzadors o la sembra de gra de collita tardana per oferir aliment i zones de cria. Es renuncia a l'ús d'herbicides i es farà el control de la vegetació amb bestiar oví o amb mitjans mecànics.

D'aquesta manera, s'intenta que, a més de l'aportació positiva de producció d'energia renovable (reducció de la dependència de l'energia fòssil i reducció de contaminació), les zones en rústic que alberguin instal·lacions d'aquests tipus també actuïn com espais especialment atractius per a la fauna silvestre.

El GOB confia que tots els projectes que siguin aprovats de parcs solars en rústic, s'adaptin a aquestes mesures i ajudin a fer una transició energètica amb la incorporació d'altres valors positius.

Comentaris

Alegria

Sort que de tant en tant també hi ha bones noticies. Felicitats

Parts solars

Fa estona qu' el dic i ho torn repetir: Perqué no s' instala.len els parcs fv en zones on es fa agricultura/horticultura intensiva com a mesura de ombreig o com a part d' un invernacle? O perqué no es construeixen alguns parcs fv de manera que incorporin elements de rec per formar zones noves de hortícolas i així contribuir encara més a l' autoabasteximent?

Parcs solars

Per què no situar ses plaques sobre ses teulades de les naus dels polígons industrials i d'altres edificis?

teulades

Les teulades tradicionals i també certes cobertes industrials dificulten el montatge de la fv , Els preus actuals de venta de electricitat a vegades no justifiquen el cost superior. També es questió de tamany. Cert també que a vegades hi ha poc interés per part de la propietat de les cobertes.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.