Back to top

Comença la campanya informativa sobre territori

La xerrada informativa del dimarts

Una campanya informativa, un front jurídic i una campanya de mobilització. Aquestes són les tres coses que es van decidir a l'acte informatiu que el passat dimarts va fer el GOB en relació a les amenaces territorials del Consell Insular i el Govern Balear.

Malgrat la complicada competència del futbol, la sala del Molí del Rei es va omplir de gent de tota edat i condició, per poder entendre els efectes que poden tenir sobre Menorca els canvis territorials que s'estan anunciant.

I entendre-ho és difícil, perquè -amb tota la intenció- les administracions usen un llenguatge complex i molt poc explícit. Però si es fa la feina d'anar mirant punt per punt, veure quins continguts queden derogats, veure quin efecte poden tenir determinades modificacions, i anar-ho plasmant sobre els plànols, les coses s'entenen.

Aquesta és la tasca que es va fer a la xerrada del passat dimarts. Tothom va poder llegir directament el què diuen els textos legals, i es va anar comprovant cadascun dels efectes. De vegades queda molt clar, de vegades queda molt obert a interpretacions, la qual cosa tampoc tranquil·litza gens.

De tot plegat, es dedueix que s'estan fent modificacions molt substancials. Que zones d'alt valor natural (com Macarella, Algendar, Binigaus, Llucalari, Alcalfar, Tirant, etc) poden quedar a mercè de projectes urbanístics. Que a partir d'ara els creixements urbanístics no hauran de tenir en compte les necessitats d'aigua potable dels pobles ja existents.

També va quedar clar que a partir d'ara els camps de golf poden dur urbanització afegida. Que ja no se'ls obliga a haver d'usar aigua depurada, ni a cap esforç d'integració paisatgística. Va quedar clar que s'aprovaran per simple decisió del conseller insular i que també han canviat el concepte legal d'interès general, perquè ja no sigui obligat que hagi de transcendir els mers interessos individuals.

Ja se sap que el conseller Huguet va declarant altres coses, però aquí el que importa és el que diuen els textos legals que s'han aprovat i els que es pretenen aprovar. I a mesura que es coneix el vertader rerefons d'aquests textos legals, creix la indignació de la gent. No només de gent del GOB, sinó d'altres sectors que s'estan sentint enganyats per la gran incongruència entre el que es diu de viva veu i el que s'escriu realment.

El GOB anirà preparant un calendari d'actes pels diferents pobles, així com trobades sectorials amb tots aquells col·lectius interessats en el tema. És fonamental que la ciutadania conegui el contingut dels canvis territorials. Com també que la gent sàpiga que, amb el PTI vigent, es pot créixer encara un 30 % més respecte del que hi ha fet a nuclis i urbanitzacions.

Si no hi ha activitat de construcció no és perquè no hi hagi territori disponible, sinó perquè no hi ha inversió. Per això, no té cap sentit desprotegir espais valuosos, a no ser que el que es busqui és fer favors personals.

Comentaris

Gràcies

Gràcies per la feina que feis de divulgació d`´aquesta informació.Crec que el poble de Menorca s´estima molt la seva illa i que junts podem i es el nostre deure protegir Menorca d´especuladors.

Informació i Mobilització

Som molts els que ens sentim menorquins i vivim fora. Crec que a una gran part ens agradaria poder recolzar d'alguna manera les mobilitzacions des dels diferents indrets a on vivim. Es podria plantejar aprofitar amb les noves tecnologies aquestes forces? I què passa amb altres llocs de la resta del territori que estan patint o patiran situacions similars degut a l'anunciada reforma de la llei de costes a nivell nacional, es podrien unir esforços?

Molt be GOB, estavem esperant

Molt be GOB, estavem esperant que algú ens dones la senyal per començar, peró tindrìem que recolçar-mos amb els partits politics o no? diguem que els partits polítics tindran que venir darrere nostre. Salut que ens ve molta feina.

GRÀCIES!

GRÀCIES, per tota sa feina que feis, tant en aquest cas com en tots els altres! Si tots esteim orgullosos de ses platges, barrancs, i paratges fantàstics que tenim a Menorca, és perquè en MOLTS d'ells hi hau intervingut voltros, GOB. Hi ha molta gent que critica (per ignorància, clar) però després és sa primera que presumeix de platges i d'illa. Gràcies també per publicar aquestes notícies per aquí, així els que estudiam a fora no esteim desconcetats del tot! Ens hem de fer forts, hem de seguir lluitant per Menorca, sa població en general, li devem!

Gràcies!

No es pot perdre el que ha costat tant de conseguir! Estic ben segura que hi haurà molta gent amb ganes de lluitar per sa bellesa de Menorca. Hem de ser dignes de viure en aquesta illa i protegir-la, i no destructors d'un territori que quedaria malmès per sempre més. Pens amb els meus fills, vull que puguin gaudir de Menorca i que es sentin orgullosos d'aquesta terra. No podem permetre que aquest temps de crisi ens treguin allò que tant necessitem per viure i ser feliços: gaudir de la bellesa d'aquesta terra i sentir-nos part d'ella . Els que volen seguir contruint sense sentit no poden passar per damunt de tots nosaltres i de les generacions per venir. No podem els homes destruir tanta bellesa! Que s'han pensat!!!

Pensant en sa gent de fora

Pensant en sa gent de fora que vol col·laborar per protegir s'illa, em demano si es pot comptar amb recollides de firmes a través d'Actuable o similar? A Mallorca ho acaben de fer per salvar Es Trenc.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.