Back to top

Aprovada la renovació de la junta del GOB Menorca i el pressupost per 2020 en l’assemblea de socis

Ahir va celebra-se l’assemblea de persones associades al GOB Menorca. Es va repassar l’activitat de 2019, es van explicar les línies de feina per 2020 i s’aprovà el pressupost per a dur-les a terme. Es va votar la renovació de la junta directiva, de la qual Carlos Coll va sortir reelegit president.

Un any més, l’activitat ha estat intensa. S’ha redactat un resum de les activitats de 2019, que s’adjunta a aquesta nota. Durant 2019 el nombre de persones associades a pujat a 1386. Aquest és el principal suport que permet al GOB seguir treballant de manera independent per l'objectiu de fer compatibles les activitats humanes amb la preservació del medi ambient i els recursos naturals. Inestimable és també la contribució de les persones voluntàries que amb la seva aportació de temps fan viables projectes com el Centre de Recuperació de Fauna o Es Viver de plantes de Menorca.

Només per destacar algunes coses, recordarem que durant 2019 el GOB ha signat convenis amb 44 entitats diferents i 19 centres educatius que s’han compromès a no tornar a emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús. El projecte de custòdia agrària segueix creixent, amb acords firmats amb 25 finques, que s’han compromès a fer una gestió econòmicament rendible mantenint els valors naturals, la biodiversitat i el paisatge.

El Centre de Recuperació ha atès 1324 animals. L’oferta educativa ha arribat a 3740 alumnes, de 20 centres educatius diferents. Es Viver de plantes de Menorca ha venut 7000 plantes, destinades a jardineria o horta sostenible. Són només algunes xifres que il·lustren la feina dels diferents projectes del GOB, que cerquen la compenetració entre la nostra espècie i el medi ambient.

El seguiment i les propostes ambientals en l’ordenació del territori i la gestió dels recursos naturals és una feina bàsica del GOB. Aquí l’activitat ha estat important en molts de fronts: la revisió del PTI, problemàtica de l’aigua, central elèctrica, energies renovables, residus...

L'assemblea va aprovar un pressupost per 2020 de 520.000 €. Les quotes de socis i donacions representen el 17% dels ingressos, el que ens garanteix la total independència pel funcionament bàsic de l’associació. La resta de projectes (educació ambiental, centre de recuperació de fauna, etc.) necessiten altres fonts de finançament, que provenen en un 43% del sector privat (serveis, vendes i patrocinis) i en un 40% d’administracions públiques diverses.

La junta directiva insular ha quedat formada per les següents persones: Carlos Coll (president), Pepa Orfila, Eduard Furró, Pacífic Camps, Magda Seoane, Irene Cardona, Joan Carrés, Agustí Rodríguez, Bosco Febrer, Louise Watson, Xavi Camps, Santiago Udaeta, Jeroni Marquès, Ismael Pelegrí, Lluïsa Coll, Cecília Ligero, Anne-Marie Souron, Agustí Gómez, Jaume Obrador, Tomeu Sànchez, Aina Blanco, Antoni Casasnovas, Miquel López i Josep Mercadal Benejam.

L’any 2020 presenta molts de reptes. L’emergència climàtica i la necessitat de reduir el consum energètic i encaixar les energies renovables en el nostre territori. La urgència d’un nou PTI que reguli les ofertes complementàries al camp, garantint el futur del sector agrícola. La reforma de la carretera general. La transformació del port de Maó. La reducció de residus i l’establiment de sistemes de recollida que maximitzin la reutilització i el reciclatge. La preservació dels aqüífers. L’esperat Pla Insular de Costa, etc. i etc. En tots aquests camps, i més, el GOB espera aportar la seva feina positiva per tal de contribuir a la sostenibilitat ambiental de Menorca.

Bones Festes

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.